LightWEB
LightWeb
OPPSKRIFTER
Sik som råvare

Oppdag en mild delikatesse fra norske ferskvann. Sik tilhører laksefamilien og er et funn for alle fiskeelskere. Fast og fin i kjøttet som den er fra våre kalde og rene sjøer kan den brukes til å trylle frem utallige retter, og den er like god sprøstekt eller gravet, som varmrøkt, pepperrøkt eller kaldrøkt. Det hvite, faste kjøttet har en mild og frisk smak, og på de neste sidene finner du enkle og velsmakende oppskrifter – både til hverdag og fest...
Vi vil med styrke påstå at sik fra Femundfisk er Norges mest anvendelige matfisk i laksefamlien.

Crostine med 3 smaker av SIK

12 skiver av baguette
Olivenolje
Tomatsik
Sennepsik
Sursøt sik

Fremgangsmåte
Baguetten kuttes i 3mm tykke skiver. Dynk litt olivenolje over hver  enkelt skive og stek dem sprø i ovnen ved 190 grader i ca. 5 minutter. Avkjøl. Topp hver enkelt crostine med de ulike typene nedlagt sik. Pynt med dill og bladpersille.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

Skinnstekt sik med rotgrønnsaker og soyasky

4 fileter av sik
2 ss solsikkeolje
1 ss smør
Salt og kvernet sort pepper
400g kålrot
Vann
30g smør
8 ss smør
4 ss salt soya
200g kantareller
2 nye gulrøtter
2 nye pastinakker
Vann
2 ss smør
1 ss finkuttet vårløk
Salt og kvernet sort pepper

Fremgangsmåte
Siken skrapes for skjell og snittes lett gjennom skinnet. Stek fileten med skinnsiden ned ved middels temperatur til den er sprø og  gjennomtrukket. Smak til med salt og pepper. Mot slutten av steketiden tilsettes smøret og freses opp til det er nøttebrunt. Sil av og tilsett soya. Server over som sjy. Kålroten skrelles og kuttes i grove terninger og kokes møre under lokk. Sil av og press ut alt vannet. Kjør kålroten i food prosessor  sammen med smøret til du får en glatt krem. Smak til med salt og pepper.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.


Gravet SIK med lune poteter og sennepsaus

600g gravet sik
12 gode kokepoteter
2 ss olivenolje
Salt og kvernet sort pepper
1 eggeplomme
100g bodsennep
20g sukker
1 dl solsikkeolje
2 ss hvitvinseddik
1/2 dl kremfløte
Salt og kvernet sort pepper
1 ss finkuttet dill

Fremgangsmåte
Potetene kokes i 1 cm tykke skiver. Vend skivene i olivenolje, salt og pepper og legg dem på tallerkenen. Topp med tynne skiver av gravet sik. Eggeplomme, sukker og sennep blandes godt sammen. Rør inn oljen og eddiken. Tilsett så kremfløten og smak til med salt og pepper. Rør inn dillen og sausen er klar. Server ved siden av. Sausen holder seg i minst 1 måned i kjøleskap.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.


Varmrøkt sik i ”Cæsar-salat”

4 hjertesalat
1 dl hvitløk majones
2 ss reven parmesan
2 ss kremfløte
200g hel varmrøket sik
Crispy brødstenger

Fremgangsmåte
Salaten renses godt. Rør sammen hvitløksmajones, parmesan og kremfl øte.  Smak til med salt og pepper. Vend dressingen inn i salaten og server med renset varmrøket sik og brødstenger.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.


SIK-burger med tomat, rødløk og remulade

12 skiver grillet landbrød
2 modne tomater
8 skiver rødløk
1 fennikel finreven
20g ruccula, godt vasket
Saft av 1/2 sitron
4 ss olivenolje
4 ss god majones
2 ss finkuttet sylteagurk
2 ss finkuttet kapers
1 ss finkuttet persille
8 sik-burgere

Fremgangsmåte
Landbrødet grilles og legges lagvis med tomater, rødløk, salat og fennikel, burger og remulade. Topp det hele med den siste skiven og salat.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.


Foccacia med pepperrøkt sik og gribiche

4 foccacia laget av 160g loffdeig delt i 4 leiver
4 ss remulade
1 ts finkuttet estragon
4 kokte egg
200g pepperøkt sik

Fremgangsmåte
Rull ut 4 avlange kuvertrundstykker. La de hvile i 10 minutter under et klede. Strekk de ut til avlange flate brød. Stekes ved 190 grader i 10 minutter toppet med 1 ss olivenolje på hver. Gribiche lager du ved å blande sammen remulade, finkuttet estragon og to av eggene. Det andre egget deles opp i grove biter. Legge en skje med gribiche på hver foccacia og topp det hele med grove biter av egg og sik.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.


SIK-kaviar på blomkålkrem

200g blomkål
1 liter vann
2 ss mascarponeost
1 ts normalsaltet smør
Salt
14 ts sik-kaviar

Fremgangsmåte
Kok blomkålen i grove buketter i lettsaltet vann. Sil av og press ut alt vannet. Kjør blomkålen i food prosessor med mascarpone og smør, smak til med salt. Avkjøl. Toppes med sik-kaviar.

Oppskriften er beregnet til 4 persone

Kaldrøkt sik med agurk, vannmelon og sherrysirup

200g kaldrøkt sik
1 slangeagurk
1/4 ts finkuttet rød chili
1 ts finkuttet koriander
1 ss lys sirup
Saft av 1/4 sitron
100g vannmelon i terninger

Fremgangsmåte
Slangeagurken skrelles og høvles i lange strimler med potetskreller.
Bland sammen sirup, chili, sitron og koriander, og blande dette inn i agurkene.
Legg det hele på en tallerken og dander med tynne skiver av kald røkt sik, vannmelon og striper av sherryeddik.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.



MENY

Om oss

FEMUNDFISK AS
Femundsveien 3663, N -2446 Elgå
Telefon: +47 62 45 95 64
E-post: post@femundfisk.no




Hent veibeskrivelse / Get Directions


Vær
Skriv en rad til oss her



 
 
 
 
 

© LightWeb